Министерският съвет одобри 278 235 лева за изплащане на стипендии по

...
Министерският съвет одобри 278 235 лева за изплащане на стипендии по
Коментари Харесай

278 000 лева отиват при даровити деца

Министерският съвет утвърди 278 235 лв. за погашение на стипендии по Програмата на ограниченията за протекция на деца с изявени способности от общински, държавни и частни учебни заведения.

Програмата обезпечава финансови тласъци за възпитаници от VIII до XII клас, показали се сполучливо на национални и интернационалните олимпиади, състезания и надпревари в региона на науката, изкуствата и спорта.

184 275 лв. се дават на 42 общини в страната. С тях ще бъдат обезпечени стипендии за 241 възпитаници от общински учебни заведения, както и за 13 възпитаници с изявени способности от частни учебни заведения.

Стипендии ще получат и 94 възпитаници от държавни учебни заведения, за което са трансферирани 92 340 лв. по бюджета на Министерството на образованието и науката. Одобрен е и трансфер в размер на 1620 лв. за Техническия университет в София, в чиято конструкция са Технологичното учебно заведение „ Електронни системи “ в столицата и Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец, които имат трима стипендианти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР